AMSTERDAM - Actrice Lily Collins wilde zo graag de rol van Sneeuwwitje spelen dat ze voor twee films over het beroemde sprookje auditie deed.

''Het zijn twee nog niet eerder vertelde verhalen, dus het zijn twee verschillende films", vertelt de actrice aan het Amerikaanse entertainmentprogramma Access Hollywood.

Uiteindelijk kreeg ze de rol van Sneeuwwitje in Mirror Mirror met Julia Roberts als kwade stiefmoeder. Kristen Stewart speelt Sneeuwwitje naast Charlize Theron in Snow White and the Huntsman. "Ik vind het zo spannend voor Kristen, ze is perfect voor die rol."

Mirror Mirror van Immortals-regisseur Tarsem Singh is een grappige versie van het eeuwenoude sprookje.

Heel spannend

De andere film is een duistere vertelling waarin de jager Sneeuwwitje opleidt tot vechtersbaas. De 22-jarige Lily, dochter van zanger Phil Collins, vreest niet voor de concurrentiestrijd. "Ik vind het heel spannend om deze film te maken en ik denk dat de twee films totaal verschillend bioscooppubliek trekken."

De filmstudio's Universal en Relativity vechten elkaar de tent uit om het meeste geld binnen te halen. De premièredata zijn talloze keren vervroegd en Mirror Mirror van Relativity komt nu op 22 maart uit. Twee weken later verschijnt Snow White and the Huntsman van Universal.