AMSTERDAM - De acteercarrière van Justin Timberlake krijgt steeds meer vorm. Regisseur Warren Beatty heeft de 30-jarige zanger op het oog voor een rol in zijn drama over Howard Hughes.

Dit schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

De 74-jarige Beatty speelt filmmaker en piloot Hughes en de 28-jarige Felicity Jones heeft getekend voor de rol van zijn geliefde. Jones' personage heeft eerst een relatie met Hughes' chauffeur, de rol waarvoor Timberlake in beeld is.

Ook de 21-jarige Alden Ehrenreich wordt genoemd voor die rol. Jack Nicholson, Alec Baldwin en Beatty's vrouw Annette Bening onderhandelen ook over filmrollen.

Timberlake was dit jaar te zien in de komedies Bad Teacher en Friends with Benefits en is sinds vorige week te zien in de sciencefictionthriller In Time. De zanger heeft vorige maand getekend voor de rol van muziekproducent Spinning Gold.

De film over Howerd Hughes wordt de vijfde speelfilm die Beatty regisseert. Zijn laatste regieproject is de komedie Bulworth uit 1998. Hij acteerde tien jaar geleden voor het laatst in de komedie Town and Country.

Beatty werkt al jaren aan zijn nieuwste filmproject dat volgend jaar in productie moet gaan.