AMSTERDAM - Twilight-acteur Robert Pattinson doet er alles aan om uit de media te blijven. "Ik blijf zoveel mogelijk uit de spotlights, anders vindt iedereen je een mediahoer", zegt de 25-jarige acteur.

Ook voor zijn beroep vindt de Brit het belangrijk niet dagelijks in de krant te staan. "Als je vaak gezien en gehoord wordt, verlies je je geloofwaardigheid."

Pattinson vindt acteurs wier hele privéleven op straat ligt minder geloofwaardig. "Je moet proberen een beetje mysterieus te blijven. Als mensen het gevoel hebben dat ze je te goed kennen, dan zijn ze niet meer geïnteresseerd in je."

De acteur is vanaf woensdag te zien in The Twilight Sage: Breaking Dawn - Part 1. Het laatste boek uit de reeks over de liefde tussen een vampier en een tienermeisje is in twee delen verfilmd. Het laatste deel van de filmreeks verschijnt eind volgend jaar. Pattinson kijkt uit naar de nieuwe fase in zijn carrière.

Interessantere personages

De acteur verwacht interessantere personages in films te kunnen spelen. "Als het allemaal achter de rug is ben ik 27 en van 21 tot 27 jaar is een lastige leeftijd voor acteurs om rollen te krijgen, want dan ben je nog niet echt een man." De acteur vertelt graag figuren te spelen die anders zijn dan hij gewend is.

Pattinson heeft de opnamen voor het drama Bel Ami net afgerond, waarin hij de hoofdrol speelt. Het drama, gebaseerd op het gelijknamige boek van Guy de Maupassant, gaat over een jonge man die door te manipuleren een van de machtigste mannen van Parijs wordt.