AMSTERDAM - Regisseur Matthijs van Heijningen Jr. zou graag eens een Nederlandse horror- of sciencefiction film maken. 

Dat heeft hij tegen de filmwebsite schokkendnieuws.nl gezegd.

"‘Waarom niet? Als het script zich daarvoor leent", zegt de Nederlandse regisseur, zoon van de bekende filmproducent.

De belangrijkste voorwaarde is voor Van Heijningen Jr. dat het verhaal niet truttig is.

"Ik ben er nog steeds niet achter waarom dat zo is, maar er kleeft altijd een bepaalde truttigheid aan Nederlandse films. In Amerika geven mensen zich helemaal over aan genrefilms. In Nederland bestaat dat helemaal niet."

Beelden

De filmmaker, die eerder korte film Red Rain voor zijn rekening nam en de volgende week te verschijnen remake van de horrorklassieker The Thing regisseerde, geeft aan al op jonge leeftijd gefascineerd te zijn door horror.

"Je moet met beelden een wereld aannemelijk maken die dat van zichzelf helemaal niet is. Een soort nieuwe dimensie aanleggen. In gewoon drama hoeft dat niet."

Komedie

Van Heijningen jr. vertelt in het interview bezig te zijn aan een nieuw project. "Dat is nog in de scriptfase. Het is een sarcastische komedie, een beetje zoals After Hours van Martin Scorsese. Een film waarin iemand echt van de regen in de drup raakt en alles misgaat. Een komedie, maar met enge dingen erin: voodoo en monsters en paranormale zaken", zo vertelt hij aan de website.

De regisseur geeft aan een liefhebber te zijn van monstereffecten. "The Thing had van mij eigenlijk ook nog wel wat bloediger gemogen."