AMSTERDAM - De eerste drie minuten van het nieuwe filmproject van Paul Verhoeven zijn gemaakt door mediastudenten uit Breda.

De inzending van de studenten werd online gekozen uit in totaal achttien inzendingen. Verhoeven kondigde in september aan de hulp van het publiek in te schakelen voor zijn nieuwe filmproject, Entertainment Experience.

De studenten van de opleiding International Media & Entertainment Management hebben zich verenigd in Nightwork Films.

Henriëtte Drost regisseerde de eerste drie minuten, gebaseerd op een scenario van Kim van Kooten, Pascal Adriaansen was cameraman en Bas Moerland verzorgde het geluid. De filmmakers hebben de acteurs voor hun filmpje gekozen naar aanleiding van audities die door Entertainment Experience werden georganiseerd.

Veertig inzendingen

De nog titelloze film moet bestaan uit acht delen van elk grofweg drie minuten. Verhoeven heeft samen met scenarioschrijver Robert Alberdingk Thijm veertig inzendingen voor het tweede deel samengesmolten tot een script. Op basis hiervan kunnen aspirant-filmmakers zich weer melden met hun verfilmingen.

Uiteindelijk worden twee versies van de film gemaakt. Een is volledig door het publiek gemaakt, oftewel 'user generated'. Op basis van hetzelfde scenario maakt de 73-jarige Verhoeven zelf ook een film.

Wie Verhoeven heeft gecast voor zijn versie van de film, wordt volgende week bekendgemaakt.