AMSTERDAM - Armin van Buuren is in onderhandeling voor zijn acteerdebuut in de film Ibiza. De Nederlandse dj gaat de film, onder regie van Johan Nijenhuis, ook produceren en levert de soundtrack.

Dat laten de producenten donderdag weten. Welke rol Van Buuren zou gaan vertolken is niet duidelijk.

Ook kunnen de producenten nog niets zeggen over eventuele andere sterren in de film. Entertainmentbedrijf Cloud 9 en het overkoepelende Armada Music, de productiemaatschappij van Van Buuren, staan de filmmakers bij met hun kennis over Ibiza en het clubleven.

Ibiza wordt volgens de makers een spetterende komedie die erom draait dat niemand zijn eigen leeftijd wil zijn. Het Spaanse eiland in de Middellandse Zee was eerst toevluchtsoord voor hippies, daarna voor de dance-scene en tegenwoordig voor de nouveau riche. Al deze verschillende mensen van verschillende leeftijden komen in de film voor.

"Het wordt een grote film, waarin de hoofdpersonen tussen de 20 en 40 jaar zijn en van alles het grootste willen: de grootste liefde op het mooiste dansfeest met de vetste dj", vertelt Nijenhuis. "Als toppunt van geluk het meest ultieme huwelijk in het meest prestigieuze penthouse. Pas dan ben je echt gelukkig!"

De filmmakers zijn momenteel bezig met het zoeken naar acteurs. De eerste opnames gaan in april op Ibiza van start.