AMSTERDAM - Miley Cyrus gaat de stem inspreken van Dracula's dochter Mavis in de animatiefilm Hotel Transylvania.

Dat schrijft het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly. Eerder werd al bekend dat Adam Sandler de stem van Graaf Dracula vertolkt en dat ook sterren als Steve Buscemi, Kevin James en Fran Drescher bij de film betrokken zijn.

De 18-jarige Cyrus, vooral bekend als zangeres en van de tienerserie Hannah Montana, sprak eerder de stem in van de 12-jarige Penny in de animatiefilm Bolt.

Haar grootste filmrol tot nu toe was in de romantische speelfilm The Last Song, waarin ze een relatie kreeg met haar tegenspeler Liam Hemsworth.

Vampier

Hotel Transylvania vertelt hoe Dracula, naast berucht vampier ook bezorgd vader, er alles aan doet om zijn geliefde dochter Mavis voor de boze buitenwereld te beschermen.

Als ze dan toch het huis uit moet, bouwt hij een speciaal hotel voor haar met zijn goede vrienden, de engste monsters ter wereld, als 'gasten'.

Zo blijft zijn dochter tenminste veilig. Tot een gewone sterveling, met de stem van Adam Samberg, het hotel binnenkomt en Mavis als een blok voor hem valt.

Frankenstein

James spreekt de stem in van het monster Frankenstein, 'Frank' voor intimi, en Drescher is te horen als Eunice, zijn bruid. David Spade speelt de Onzichtbare Man Griffin, David Koechner spreekt de gebochelde Quasimodo in en Cee Lo Green doet de stem van de Mummy.

Buscemi en Molly Shannon spreken de stemmen in van een paar weerwolven met een nest vol onstuimige jonkies.

Hotel Transylvania verschijnt volgend najaar in de bioscoop.