AMSTERDAM - De Amerikaanse actrice Jessica Chastain heeft getekend voor de hoofdrol in de biografische film Caught in Flight over de relatie die Lady Diana had met een Pakistaanse hartchirurg.

De film wordt geregisseerd door Der Untergang-regisseur Oliver Hirschbiegel, schrijft de Amerikaanse nieuwssite Indiewire.

Het liefdesdrama gaat over een controversiële affaire tussen lady Diana en dr. Hasnat Kahn en wordt omschreven als een liefdesgeschiedenis tussen een prinses opgesloten in een toren en een burger. Caught in Flight gaat in maart in productie.

De prinses van Wales ontmoette de hartchirurg in 1995 in een ziekenhuis in Londen, waar ze een vriend met hartproblemen bezocht. De twee hadden twee jaar lang een affaire. Volgens geruchten was de affaire zo serieus dat Diana, die in 1992 haar scheiding van de Britse kroonpins Charles aankondigde, overwoog moslim te worden.

Mr. Wonderful

Kahn, die ze de bijnaam Mr. Wonderful had gegeven, sprak voor het eerst over de affaire in een interview in 2008. Hoe de affaire is geëindigd wilde hij niet vertellen, maar kort daarop overleed Diana bij een auto-ongeluk in Parijs. In de film zet de chirurg een punt achter de relatie en stalkt de prinses haar oude vlam.

De 30-jarige Chastain is momenteel hot in Hollywood. Ze was dit jaar te zien in The Tree of Life die op Cannes de Gouden Palm won en de spionagefilm The Debt. Vanaf volgende maand is ze te zien in de thriller Texas Killing Fields en in januari in het drama The Help.