AMSTERDAM - Corry Konings heeft de titelsong voor de nieuwe film van de Brabantse New Kids voor haar rekening genomen. Het nummer heet Hoeren Neuken Nooit Meer Werken.

"Steffen belde mij om te vragen: wil je meedoen", legt de 60-jarige zangeres uit aan RTL Boulevard. Hoewel ze de tekst 'erg schuin' vond, besloot ze toch mee te doen.

"De New Kids zijn hele aardige jongens. Ze zijn heel serieus met hun werk bezig."

Bekijk de clip

Konings maakt zich niet al te druk om negatieve reacties. "Er zullen misschien best mensen zijn die zeggen: nou, Corry. Dan zeg ik: hoe ouder, hoe gekker."

Radiomaker Giel Beelen ontving Konings en de acteurs vrijdagochtend in zijn show op 3FM. Hij vroeg zich af of haar fanclub zulke teksten wel kan waarderen. ''Ik heb al jaren geen fanclub meer'', pareerde Konings. ''Ik vind het een erg leuk lied, mijn kinderen vinden het ook geweldig.''

Konings zingt het nummer samen met een karakter uit de film, volkszanger Ronnie.

corry konings hoeren neuken new kids nitro
Het nummer komt ook uit als single

New Kids-regisseurs Steffen Haars en Flip van der Kuil vinden het 'classic' om met Konings samen te werken. "Dit is het beste New Kids nummer ooit geworden!" Contact krijgen met de volkszangeres was niet moeilijk. ''Ze nodigde zichzelf uit voor de première van het eerste deel. Toen dachten wij, we gaan iets met haar doen.''

New Kids Nitro, de opvolger van New Kids Turbo, gaat op 8 december in première. De debuutfilm van de hangjongeren uit Maaskantje behaalde in januari met een miljoen bioscoopbezoekers de diamanten status.