AMSTERDAM - De 81-jarige Clint Eastwood heeft Leonardo DiCaprio en Armie Hammer laten zien hoe ze moeten vechten in zijn film J. Edgar.

"Clint was op de set met een van zijn stuntmanvrienden en ze voerden de vechtscène voor ons op", vertelt Hammer aan het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De stuntman in kwestie was de 82-jarige Buddy Van Horn. "Daar staat de stuntman midden in de kamer en Clint zegt: ik denk dat het er ongeveer zo uit moet zien", vertelt Hammer. "Hij verandert in Clint Eastwood de vechter en de twee beginnen op elkaar in te slaan en over de grond te rollen."

Homo

DiCaprio, die deze maand 37 wordt, is in de film te zien als FBI-topman J. Edgar Hoover, die van 1924 tot aan zijn dood in 1972 directeur was van de FBI. De 25-jarige Armie Hammer speelt zijn persoonlijke assistent Clyde Tolson. Over de twee mannen gingen sterke geruchten dat ze een relatie zouden hebben.

Eastwood stipt dit vraagstuk ook aan in zijn film. "Of hij echt homo was, valt te bezien", zegt de filmmaker. "Maar Clyde en hij waren onafscheidelijk." J. Edgar is vanaf 5 januari in de Nederlandse bioscopen te zien.