AMSTERDAM - Steve Carell wil zich ook gaan toeleggen op het genre actiekomedie.

De acteur, voornamelijk bekend van volbloedkomedies, gaat in de actiekomedie Conviction een bankrover spelen die het op een akkoordje gooit met de FBI om zijn voormalige compagnon te verlinken.

Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

De 49-jarige Carell speelt een geniale bankrover die toch een keer de mist in gaat en wordt gearresteerd.

Na vijf jaar gevangenisstraf benadert de FBI hem met een voorstel. Of hij zit zijn straf uit, of hij helpt hen een andere bankrover in te rekenen die onlangs een miljoenenkraak heeft gezet. Deze knul was vroeger echter zijn protegé.

Actiethriller

Het scenario zou eerst een harde actiethriller zijn geworden, vergelijkbaar met Heat. Dat project kwam echter niet van de grond en nu laat Carell, die er ook bij betrokken is als coproducent, het ombouwen tot een scenario vergelijkbaar met 48 Hours en Ocean's Eleven. Ook Joel Silver is coproducent, hij maakte eerder 48 Hours en de vier Lethal Weapon-films.

Over de rest van de cast is nog niets bekend, noch over wanneer Conviction in productie moet gaan. Carell is volgend jaar te zien in de komedie Seeking a Friend for the End of the World waarin hij met zijn buurvrouw, gespeeld door Keira Knightley, op een roadtrip gaat terwijl asteroïden op aarde neerstorten.