Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
john cleese

Catherine Deneuve en John Cleese in Grieks drama

AMSTERDAM - Catherine Deneuve, Sebastian Koch en John Cleese zijn in Griekenland om het drama God Loves Caviar op te nemen.
Door ANP

Dat schrijft de Britse filmsite Screen Daily. Het Engelstalige drama moet bewoners van het financieel gedupeerde Griekenland een hart onder de riem steken.

De film is gebaseerd op het leven van de Griekse piraat Ioannis Varvakis, gespeeld door de Duitse Koch. Hij werd in de negentiende eeuw een rijke zakenman door kaviaar te verkopen aan het rijk van de Russische tsarina Catharina de Grote, in de film gespeeld door Deneuve.

Varvakis doneerde zijn kapitaal bij leven aan de nieuwe Griekse staat die in 1821 was opgericht na de revolutie. Hij stierf arm en in ballingschap als gevolg van de ruzie tussen de Russen en de Engelsen over Griekenland. Cleese speelt de Engelse beheerder van het verblijf waar Varvakis de laatste dagen van zijn leven sleet.

Regie

De film wordt geregisseerd door de Griek Yiannis Smaragdis, die vorig jaar een documentaire maakte over Varvakis. Zijn land bevindt zich in grote financiële moeilijkheden.

"De film moet Grieken troost bieden en een gezicht geven aan de kritieke situatie waarin het land zich nu bevindt." God Loves Caviar moet volgend jaar oktober uitkomen.


Lees meer over:

john cleese

Aanbevolen artikelen