AMSTERDAM - Zanger Justin Timberlake heeft weer een filmrol te pakken. Joel en Ethan Coen willen hem in hun muziekfilm Inside Llewyn Davis over folkmuziek uit de jaren zestig

Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety. De filmmakers zien Timberlake graag in de rol van muzikant Jim. Het personage is getrouwd met Jean, die wordt gespeeld door Carey Mulligan.

Het verhaal van Inside Llewyn Davis is losjes gebaseerd op het levensverhaal van folkzanger Dave Van Ronk, die bevriend was met Bob Dylan en andere beroemde muzikanten. Het verhaal speelt zich af in het New York van de jaren zestig.

De 31-jarige acteur Oscar Isaac, die vorig jaar te zien was in Robin Hood, speelt de titelrol van een muzikant die zijn carrière nauwelijks van de grond weet te krijgen.

Gambit

Ethan en Joel Coen schreven het scenario van Inside Llewyn Davis en gaan de film regisseren. De twee werken nu nog aan de komische misdaadfilm Gambit, met Cameron Diaz.

John Goodman zou ook een rol krijgen in Inside Llewyn Davis, maar dat bericht is nog niet bevestigd. Goodman werkte eerder met de broers Coen samen in de cultklassieker The Big Lebowski uit 1998. Of Timberlake de rol aanneemt, is nog onbekend. Inside Llewyn Davis moet in 2013 in de bioscopen draaien.