AMSTERDAM - De telefilm De sterkste man van Nederland van regisseur Mark de Cloe heeft de Prix Europa gewonnen in de categorie Beste Televisie Fictie 2011.

Deze prestigieuze prijs werd zaterdag in Berlijn uitgereikt tijdens het 25-jarig jubileum van dit festival. Dat heeft de persagent van De Cloe zondag bekendgemaakt.

De film, met onder anderen Bas van Prooijen, Suzan Boogaerdt, Loek Peters en Yenthe Dirks, was eerder dit jaar geselecteerd voor het Internationale Film Festival in Berlijn.

De film was ook genomineerd als beste Nederlandse film op het recente Cinekid-festival en is ook geselecteerd voor het internationale filmfestival van Sao Paulo.

Sterkste Man-Competitie

De sterkste man van Nederland gaat over de 12-jarige Luuk, die denkt dat zijn vader de sterkste man van de wereld is. Tijdens een Sterkste Man-competitie ontmoet hij René, van wie Luuk vermoedt dat het zijn vader is.

Als zijn moeder erachter komt dat Luuk zijn vader gevonden denkt te hebben, biecht ze de waarheid op: Luuk komt uit een reageerbuisje.