AMSTERDAM - Eric Bana kruipt in de huid van de legendarische zanger Elvis Presley. De acteur heeft de hoofdrol in de film Elvis & Nixon.

Danny Huston speelt president Richard Nixon, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

De 43-jarige Bana speelde in films als Black Hawk Down, Munich en The Time Traveler's Wife. De acteur gaat Elvis & Nixon ook produceren. Elvis & Nixon wordt het regiedebuut van acteur Cary Elwes, die ook het scenario schreef.

De film gaat over een waar gebeurd verhaal uit 1970, toen Presley naar Washington reisde om de toenmalige president Nixon te ontmoeten.

Brief

De zanger had de president een brief gestuurd met daarin de suggestie als speciaal agent de strijd tegen drugs aan te gaan.

Presley nam familiefoto's en een pistool mee als geschenk voor de president. Het verhaal werd in 1997 al verwerkt in de tv-film Elvis Meets Nixon.

Lijfwacht

Elvis & Nixon is niet de enige film in de maak over de zanger en acteur die in 1977 overleed aan een hartstilstand na een hele lading pillen te hebben geslikt.

Regisseur John Scheinfeld maakt Fame & Fortune over de relatie tussen Presley en zijn lijfwacht Sonny West. Wie daarin de rol van de beroemde zanger speelt is nog onbekend.