AMSTERDAM - Het actiespektakel Fast and the Furious krijgt er twee nieuwe delen bij die direct met elkaar worden verbonden.

Dat schrijft  Filmtotaal op basis van de New York Times. De krant bevestigt hiermee een gerucht dat reeds op uiteenlopende nieuwssites verscheen.

De verhaallijn van deel zeven van de succesvolle reeks zal direct aansluiten op deel zes. Met het plan van de 'duo-aflevering' volgt filmmaatschappij Universal andere productiehuizen op.

In een interview met NU.nl gaf hoofdrolspeler Paul Walker enkele maanden geleden aan Amsterdam wel te zien zitten als locatie voor het zesde deel.

Eerder presenteerde Warner Bros. het tweeluik Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 & 2 en leverde Summit Entertainments The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 & 2 op.

Justin Lin

Regisseur Justin Lin zal naar alle waarschijnlijkheid de twee nieuwe delen voor zijn rekening nemen. Lin regisseerde ook de voorafgaande drie delen. Naar verluidt liet Lin de vijfde Terminator-film liggen, zodat hij zich op de Fast and the Furious kon storten.

Het zesde deel van The Fast and the Furious wordt op 24 mei 2013 in de Verenigde Staten verwacht.