AMSTERDAM - De vijfde Die Hard-film gaat A Good Day to Die Hard heten en verschijnt op 14 februari, Valentijnsdag, 2013 in de Amerikaanse bioscoop.

Dat heeft producent Twentieth Century Fox bekendgemaakt, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

In A Good Day to Die Hard gaat detective John McClane, uiteraard wederom gespeeld door Bruce Willis, naar Rusland om zijn vervreemde zoon te helpen.

Die is namelijk betrokken bij de gevangenisuitbraak van een Russische leider die een staatsgreep wil plegen. Vader en zoon moeten alles op alles zetten om zichzelf en elkaar in leven te houden en de werelddemocratie te beschermen.

Fox is momenteel nog op zoek naar een acteur voor de jonge McClane en heeft laten weten dat Mary Elizabeth Winstead na Die Hard 4: Live Free or Die Hard waarschijnlijk niet terugkeert als Johns dochter Lucy.

Regie

Deze vijfde Die Hard-film wordt geregisseerd door John Moore, bekend van de actiefilm Max Payne. Het scenario is van Skip Woods, die onder meer The A-Team en X-Men Origins: Wolverine schreef.

Het is onduidelijk of dit de laatste film in de Die Hard-reeks wordt. De 56-jarige Willis gaf in februari al aan ook nog een afsluitend zesde deel te willen maken, maar daarover zijn geen verdere details bekend.