AMSTERDAM - Britten mogen een aangepaste versie van de controversiële horrorfilm The Human Centipede II (Full Sequence) toch bekijken.

De British Board of Film Classification (BBFC), vergelijkbaar met de Nederlandse Kijkwijzer, heeft de ban op de film opgeheven. De distributeur heeft 32 aanpassingen gedaan.

De Britse distributeur heeft 2 minuten en 37 seconden uit de horrorfilm van de Nederlandse regisseur Tom Six geknipt. Nu wordt de dvd in Groot-Brittannië geschikt geacht voor achttien jaar en ouder.

Bekijk de trailer

In juni maakte de BBFC bekend de film te ziek te vinden waardoor het een 'reëel risico' zou vormen voor de kijkers. De filmkeurders zijn tevreden over de ingekorte film.

"Met de aanpassingen is het een film geworden waar velen moeite mee zullen hebben, maar naar mijn idee wel geschikt voor volwassen", zegt BBFC-baas Quentin Thomas tegen de Britse omroep BBC.

Menselijke duizendpoot

In de horrorfilm raakt een man seksueel geobsedeerd door The Human Centipede (First Sequence). Daarin naait een chirurg drie mensen met mond en aars aan elkaar om een menselijke duizendpoot te creëren met een darmkanaal. Hij gaat het experiment zelf ook uitvoeren, maar doet er nog een schepje bovenop.

Regisseur Tom Six noemt zijn werk 'de ziekste film aller tijden'. Hij kondigde al een derde deel aan. Dat neemt hij volgend jaar in de Verenigde Staten op en moet in 2013 uitkomen. Het tweede deel draait vanaf 7 oktober in de Amerikaanse bioscopen, maar over de Nederlandse distributie is nog niets bekend.