AMSTERDAM - Johnny Depp kan zich storten op een nieuwe filmrol. De Amerikaanse acteur gaat kinderboekenschrijver Dr. Seuss spelen.

Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De nog titelloze film gaat over het leven van Theodor Seuss Geisel, bekend als Dr. Seuss. Hij schreef niet alleen kinderboeken maar was ook dichter en illustrator. Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakte Geisel vooral politieke spotprenten.

Later ging Geisel weken bij de animatieafdeling van de filmafdeling van het Amerikaanse leger, waar hij werkte aan propagandafilms. Hij overleed in 1991 op 87-jarige leeftijd.

Grinch

Een bekend boek van Geisel is De Kat met de Hoed. De jeugdfilm How the Grinch Stole Christmas uit 2000, met Jim Carrey in de hoofdrol, is gebaseerd op het gelijknamige boek van Geisel.

Het scenario van de biografische film wordt geschreven door Keith Bunin, die de tv-serie In Treatment schreef. Depp gaat de film zelf produceren.

De 48-jarige acteur speelde in 2004 ook een kinderboekenschrijver. In Finding Neverland was hij te zien als J.M. Barrie, de schrijver van Peter Pan.