AMSTERDAM - Dj Armin van Buuren en rapper Ali B zijn stemacteurs in de eerste bioscoopfilm van pretpark De Efteling.

In Sprookjesboom de Film is Van Buuren te horen als Kabouter Kluns en de IJsdraak, Ali B spreekt de stem in van de IJsfakir. Dat laat distributeur Independent Films donderdag weten.

Voor de 34-jarige Van Buuren is het inspreken van een stem al jaren een grote droom. "Ik ben op de radio ook steeds bezig met stemmen en bovendien groot liefhebber van films en tekenfilms. Dit is een hele leuke kans, en des te leuker omdat ik net vader ben geworden."

Ook Ali B denkt vanuit zijn vaderschap. "Mijn kinderen zullen het later geweldig vinden dat papa te horen is in deze film", zegt de 29-jarige rapper, die in juli zijn tweede kind kreeg.

Ruig Winterland

In Sprookjesboom de Film belanden Roodkapje, Wolf, Assepoester, Reus en Klein Duimpje uit het Sprookjesbos per ongeluk in het ruige Winterland. Voordat ze terug naar huis kunnen, moeten ze eerst vijf kristallen vinden. Tijdens hun zoektocht worden ze flink tegengewerkt door Heks.

Deze film is de eerste speelfilm die met behulp van motion capture is opgenomen. Hierbij worden bewegingen van acteurs omgezet in digitale animaties.

De film verschijnt in januari in de Nederlandse bioscopen.