AMSTERDAM - Steve Carell is gevraagd voor de hoofdrol in Foxcatcher. In deze op feiten gebaseerde film speelt hij de schizofrene John du Pont die zijn vriend, olympisch worstelaar Dave Schultz, neerschiet.

Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety. Het serieuze drama is een trendbreuk voor Carell, aangezien hij bekendstaat als komisch acteur.

De film is gebaseerd op het verhaal van de moord op Schultz door multimiljonair en worstelfanaat Du Pont. Als fervent worstelliefhebber en erfgenaam van het immense fortuin dat met een chemisch familieconcern was vergaard, richtte Du Pont een grootse trainingsfaciliteit voor worstelaars op, Team Foxcatcher.

De worstelaar Schultz was al geruime tijd bevriend met Du Pont en had een zeer succesvolle olympische carrière achter de rug toen hij in 1996 door Du Pont werd doodgeschoten. Du Pont leed aan schizofrenie en paranoia, waarmee Schultz hem al jaren probeerde te helpen.

Overleden

Du Pont sloot zich gedurende twee dagen in zijn eigen villa op terwijl hij met de politie onderhandelde. Uiteindelijk werd hij gearresteerd en opgesloten. Hij overleed vorig jaar in de gevangenis op 72-jarige leeftijd.

Carell werkt momenteel aan Great Hope Springs, die volgend jaar moet uitkomen. Hierin speelt hij een therapeut die een koppel, gespeeld door Meryl Streep en Tommy Lee Jones, moet begeleiden.

De opnames van Foxcatcher beginnen waarschijnlijk volgend jaar, onder leiding van Bennett Miller, bekend van Capote en Moneyball.

Wanneer de film verschijnt, is nog onbekend.