AMSTERDAM - Jessica Chastain heeft getekend voor de vrouwelijke hoofdrol naast Tom Cruise in een nog titelloze sciencefictionfilm.

Dat schrijft het Amerikaanse entertainmentblad The Hollywood Reporter. De 30-jarige actrice is vooral bekend van de drama's The Tree of Life en The Help.

De film, die eerder de werktitels Oblivion en Horizons had, gaat over een postapocalyptische aarde waar de mensen in zwevende steden tussen de wolken leven.

Het aardoppervlak is nauwelijks bewoonbaar en er wordt dagelijks gepatrouilleerd door bewapende robots die allerlei mutanten op afstand houden. Als een van de monteurs van de robots een neergestort ruimteschip ontdekt met een vrouw aan boord, is hij op slag verliefd.

Olivia Wilde

Cruise speelt de monteur, Chastain zijn vrouw in de wolken. Zij is niet gelukkig als ze ontdekt dat haar man voor een andere vrouw is gevallen. Ook Olivia Wilde, Noomi Rapace en Olga Kurylenko zouden al voor de film hebben getekend. Het is nog niet helder welke rollen zij spelen.

De film wordt geregisseerd door Joseph Kosinski, die met Tron: Legacy zijn regiedebuut maakte. Hij schreef tevens het scenario voor de film met Cruise en gaat de film ook produceren. De film moet medio 2013 in de bioscoop verschijnen.

Chastain is eerst nog te zien in de spionagethriller The Debt, met Helen Mirren in de hoofdrol. Die film gaat donderdag in première.