AMSTERDAM - José Padilha, die de regie van de remake van RoboCop op zich heeft genomen, hoopt dat Michael Fassbender de titelrol gaat spelen.

"Ik ga hem zeker benaderen", zegt de regisseur in een interview met entertainmentsite Bleeding Cool. "Ik ben erg geïnteresseerd in 'de Fassbender'."

Toch zegt Padilha dat er genoeg andere acteurs zijn die RoboCop zouden kunnen spelen. Ook onthult de regisseur dat het project is afgeleverd aan de filmstudio en dat hij in februari of maart wil beginnen met de opnames.

De 34-jarige Fassbender speelde onlangs nog in X-Men: First Class als Magneto en had rollen in Inglourious Bastards (2009) en Centurion (2010). Ook heeft de Duitse acteur een van de hoofdrollen in Ridley Scott's Prometheus, welke voor volgend jaar zomer gepland staat.

Verhoeven

In maart dit jaar werd bekend dat RoboCop opnieuw verfilmd zal worden door MGM Studios, het eerste project na de doorstart van de filmstudio. Het origineel uit 1987 over een politieagent die terugkeert uit de dood als cyborg, werd door Paul Verhoeven geregisseerd.