AMSTERDAM - De Nederlandse rockband Within Temptation werkt aan een speelfilm. De band heeft al drie korte films gemaakt die horen bij de muziek van het laatste album The Unforgiving.

"Een speelfilm ligt in de planning, we gaan kijken hoever we daarmee komen", zei zangeres Sharon den Adel donderdag tijdens het Nederlands Film Festival tegen Novum Nieuws.

De bedoeling is dat het een lange film wordt. Den Adel is niet van plan in de film te spelen. "Het gaat niet over ons, het wordt een op zichzelf staand verhaal."

Robert Westerholt, gitarist en oprichter van de band, gaat de ideeën voor de Within Temptation-film verder uitwerken.

Tournee

De partner van Den Adel gaat niet mee op tournee met de band om bij hun drie kinderen te kunnen zijn. "Omdat hij nu niet in de band zit, kan hij verder werken aan de film en aan nieuwe liedjes", aldus de 37-jarige Den Adel.

De speelfilm moet in het verlengde liggen van de drie korte films die donderdag op het NFF in Utrecht zijn gepresenteerd. De drie verhaallijnen zijn gebaseerd op de stripserie die de band wereldwijd uitbrengt.

Het filmdrieluik gaat over het medium Mother Maiden dat verloren zielen de kans geeft een schuld uit het verleden in te lossen.