AMSTERDAM - De controversiële film Me and Mr. Jones is donderdagavond op het Nederlands Film Festival in première gegaan. De film over de verdwijning van Natalee Holloway doet veel stof opwaaien.

"Wij hopen met deze film te laten zien wat er gebeurd kan zijn", zegt hoofdpersoon Robert de Hoog.

De Hoog vreest niet voor kritiek op de film. "De moeder van Natalee schrijft boeken en verdient er ook hartstikke veel aan." Hij verwacht wel dat mensen negatief zullen reageren. "Dat is alleen maar goed."

"De film gaat niet echt over Joran en Natalee, dat is alleen het kader waarin het zich afspeelt", vertelt hoofdrolspeelster Hanna Verboom.

Me & Mr Jones on Natalee Island, zoals de film in het buitenland wordt uitgebracht, gaat over de Britse undercoverjournalist Remi, gespeeld door De Hoog. Hij doet op Aruba onderzoek naar de verdwijning en krijgt daarbij hulp van een ernstig zieke callgirl, een rol van Verboom.

Gevoelig

De verdwijningzaak ligt op Aruba nog steeds erg gevoelig. Vlak voor de geplande opnames werd hoofdverdachte Van der Sloot opgepakt voor de moord op de Peruaanse Stephany Flores. De filmploeg moest dan ook stiekem opnames maken.

"Heel Aruba stond op zijn kop, ze wilden ons van het eiland schoppen. Uiteindelijk zijn we met een heel klein ploegje undercover gaan filmen", vertelt regisseur Paul Ruven.

"We moesten gewoon oppassen, maar het was daardoor wel extra avontuurlijk", aldus Verboom. Joran wil de film graag zien en misdaadverslaggever John van den Heuvel is al naar Peru afgereisd om hem een exemplaar van de film te geven. Of en wanneer Van der Sloot de dvd mag bekijken, is niet bekend.

Me and Mr. Jones komt niet in de bioscopen en verschijnt op 22 november in Nederland op dvd.