AMSTERDAM - De komedie Et Maintenant, On Va Où? heeft de publieksprijs gewonnen op het Filmfestival van Toronto. De Libanese film kreeg de Cadillac People's Choice Award en ruim elfduizend euro.

Bekijk de trailer

Filmmaker Nadine Labaki schreef het scenario, regisseerde de film en speelt de hoofdrol in de komedie. Et Maintenant, On Va Où? gaat over dorpsvrouwen die verwoede pogingen doen hun echtgenoten te weerhouden van een religieuze oorlog.

Naast de film van de 37-jarige Labaki was een aantal grote Hollywoodproducties in de race voor de prijs, waaronder twee films met George Clooney, The Descendants en The Ides of March.

"Het publiek had duidelijk een voorkeur voor Nadines film, want het was een overduidelijke winnaar," zei festivaldirecteur Piers Handling.

De publieksprijs is zondagavond uitgereikt. Vorig jaar ging de prijs naar The King's Speech die vier Oscars won. Et Maintenant, On Va Où? is de Libanese inzending voor de Oscars.

Tijdens het filmfestival van Toronto ging de prijs voor beste Canadese film naar Edwin Boyd van Nathan Morlando. Het filmfestival vond dit jaar plaats van 8 tot 18 september. Het was de 35e editie van het festival.