AMSTERDAM - Arnold Schwarzenegger en Bruce Willis hebben getekend voor The Expendables 2.

Het zou om 'substantiële' rollen gaan, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Hiermee zijn ze net als in het eerste deel te zien naast hoofdrolspeler Sylvester Stallone.

Nadat The Expendables wereldwijd ruim 275 miljoen dollar opbracht, maakten duizenden fans van actiefilms uit de jaren tachtig en negentig zich op voor een vervolg.

De scène in deel 1 waarin de drie mannen slechts een paar zinnetjes met elkaar wisselen, smaakte volgens velen naar meer.

Willis neemt weer de rol van vermeend CIA-agent 'Church' voor zijn rekening. Schwarzenegger is wederom te zien als Trench Mauser, een directe concurrent van Stallones huurling Barney Ross.

Grote namen

Voor de rest zijn veel van de grote namen uit het eerste deel weer van de partij, waaronder Jason Statham, Dolph Lundgren, Mickey Rourke en Randy Couture. Alleen Jet Li lijkt vooralsnog te schitteren door afwezigheid. Geruchten dat Jean-Claude van Damme en Chuck Norris een rol krijgen in de film, zijn vooralsnog niet bevestigd.

Stallone heeft minder hooi op zijn vork genomen dan bij het eerste deel, dat hij ook regisseerde en waarvoor hij het scenario schreef.

Voor The Expendables 2 heeft Simon West, bekend van actiefilms als Con Air, The General's Daughter en The Mechanic, voor de regie getekend. Het scenario heeft Stallone overgelaten aan onder anderen Ken Kaufman, die eerder Space Cowboys schreef.

The Expendables 2 verschijnt volgend jaar in de zomer in de bioscoop.