AMSTERDAM - Regisseur John Scheinfeld gaat het leven van Elvis Presley verfilmen. De filmmaker verwacht dat zijn project in 2012 in de bioscopen is te bewonderen.

Dat meldt de Amerikaanse website Billboard. In 2012 is het 35 jaar geleden dat Elvis stierf, op 16 augustus 1977.

Scheinfeld verfilmde eerder het leven van John Lennon (The U.S. vs. John Lennon, trailer). De Elvis-film is voor een deel gebasseerd op het boek Elvis: Still Taking Care of Business, in 2007 geschreven door Sonny West, die lijfwacht was van The King of Rock 'n' Roll.

De casting voor de rollen zal de komende maanden plaatsvinden, meldt Billboard. Het bedrijft RLF Victor Productions neemt de productie op zich.

Verhoudingen

Scheinfeld laat alvast enkele details los over de film, die de werktitel Fame & Fortune mee heeft gekregen. ''Het verhaal begint met Elvis die als ster de wereld verovert en zijn vriend Sonny West, die als arm kind in Memphis leeft. De twee leren elkaar in 1958 kennen en groeien naar elkaar toe. Twee jaar later gaat West voor Elvis werken. Gaandeweg het verhaal veranderen de verhoudingen tussen de twee.''

Een jaar voor zijn dood nam Presley afscheid van West, vanwege een zakelijk geschil. Naast zanger was Presley ook acteur. In de jaren '60 speelde hij mee in 27 films.