AMSTERDAM - Regisseur Brett Ratner heeft zijn excuses aangeboden voor een grap over epilepsie in zijn nieuwe komedie Tower Heist.

Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. In de film noemt hoofdrolspeler Eddie Murphy het personage van tegenspeler Ben Stiller, dat als kind beroertes had, een 'klein beroertejongetje'.

Acteur Greg Grunberg, bekend van tv-series Lost, Heroes en Love Bites, startte een internetcampagne om de film te boycotten nadat hij in de filmtrailer de bewuste grap voorbij zag komen.

Hij noemde de trailer 'uitermate kwetsend'. In een interview met ABC Radio zei hij het concept van de film erg geestig te vinden, maar de grap 'onverantwoord, onwetend en niet leuk'. Grunberg heeft een 15-jarige zoon die aan epilepsie lijdt.

Bekijk trailer (desbetreffende grap vanaf 1:26):

Op de website TalkAboutit, die Grunberg in het leven riep om epilepsie onder de aandacht te brengen, is Ratners reactie te lezen. "Het spijt me dat je je gekwetst voelt", antwoordt de filmmaker. Hij heeft beloofd de bewuste scène uit de trailer te halen. Het is echter te laat om de grap uit de film te schrappen.

Tower Heist, met naast Murphy en Stiller onder anderen Casey Affleck, Matthew Broderick en Tea Leoni, draait vanaf 10 november in de Nederlandse bioscopen.