AMSTERDAM - Op de 31ste editie van het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht zijn in totaal 423 films te zien, waarvan 103 premières.

Voor de Gouden Kalf Competitie zijn 82 films geselecteerd, zo liet NFF-directeur Willemien van Aalst dinsdag in Amsterdam weten.

Het NFF vindt plaats van 21 tot en met 30 september en opent met De bende van Oss. De zeventien Gouden Kalveren worden op de slotavond uitgereikt in de Stadsschouwburg Utrecht. De jury staat onder leiding van oud-VVD-politica Laetitia Griffith.

Zij maakt op 26 en 27 september de nominaties bekend. Het publiek mag ook weer een Gouden Kalf weggeven: de Film1 Publieksprijs voor Beste Film. Nieuw dit jaar zijn de publieksprijzen voor beste documentaire en beste animatie. Deze twee prijzen worden uitgereikt op 29 september.

Het NFF vindt plaats van 21 tot en met 30 september en opent met De bende van Oss. Hoofdthema van deze editie is Beeldenstorm - Film en digitale beeldcultuur. De 17 Gouden Kalveren worden op de slotavond uitgereikt in de Stadsschouwburg Utrecht.