Fans van Beyoncé Knowles komen ongetwijfeld aan hun trekken in de luchtige zang- en dansfilm The Fighting Temptations, waarvan het verhaal aan Sister Act doet denken. #

Bekijk video (met trailer):
Breedband / Modem

Ook in The Fighting Temptations wordt een kerkkoor namelijk nieuw leven ingeblazen, en wel door Cuba Gooding jr. Die doet dat, net als Whoopi Goldberg destijds, niet voor zijn lol: als gesjeesde reclamejongen kan hij een erfenis alleen opstrijken wanneer hij het noodlijdend zangkoor weer swingend weet te krijgen. Hij krijgt versterking van een handvol zingende bajesklanten, en van Beyoncé, die in een nachtclub zingt.

Lesje in nederigheid

Wie wel vaker feelgoodfilms heeft gezien waarin yuppen terug naar hun bescheiden geboortedorp terugreizen -bij voorkeur gelegen in het diepe maar gemoedelijke Zuiden van de VS- weet dat Cuba een lesje in nederigheid te wachten staat. Zoals ook Reese Witherspoon overkwam in Sweet Home Alabama. En Cuba zelf kent ook het klappen van de zweep: een eerder lesje leerde hij toen hij in Snow Dogs ook al een klus moest klaren om een kapitaal binnen te halen.

Radio

Cuba Gooding jr. heeft in het echt trouwens ook een lesje in nederigheid gehad na zijn Oscar voor beste bijrol in Jerry Maguire. Hij koos voor rollen in films die of zo dramatisch waren aangezet dat het lachwekkend werd (Men of Honor, Pearl Harbor), óf komisch bedoeld waren maar de plank meestal dramatisch missloegen (Boat Trip, Snow Dogs). In de VS wordt zijn naam echter weer in één zin genoemd met de term 'Oscar-nominatie' vanweg zijn rol als verstandelijk gehandicapte in Radio- echt zo'n rol waar ze van smullen bij de Academy.

Hallelujah!

Maar de echte ster van The Fighting Temptations is natuurlijk Beyoncé Knowles, wiens acteercarrière na een bijrol in Goldmember een opgaande lijn vertoont. Hebben we hier te maken met een nieuwe Whitney 'Bodyguard' Houston, die ooit The Preacher's Wife speelde? Zo niet, nog geen probleem: Beyoncé kan altijd nog gaan zingen, en dat doet ze in The Fighting Temptations dan ook. Hallelujah!

Het Parool: "Hoewel we het ene soul-cliché na het andere zien passeren raak je toch gegrepen door de energie die er vanaf spat"
De Volkskrant: "een veelgebruikt uitgangspunt (..) krijgt in The Fighting Temptations een weinig originele uitwerking"
In 25 zalen

# Niet gezien
@ Laat maar
@@ Op eigen risico
@@@ Niet slecht
@@@@ Aanrader
@@@@@ Wereldfilm