AMSTERDAM - Anne Hathaway wordt genoemd als mogelijke ster in de verfilming van de musical Les Misérables.

Volgens de Amerikaanse musicalblog Broadway World is de actrice in gesprek om de rol van Fantine te spelen in de film van Tom Hooper, die eerder The King's Speech regisseerde.

De Australische acteur Hugh Jackman speelt zeer waarschijnlijk de hoofdrol in de film. Niemand heeft nog getekend voor het filmproject. De musical is gebaseerd op de gelijknamige roman van Victor Hugo uit 1862.

Het verhaal gaat over Valjean die negentien jaar heeft vastgezeten voor het stelen van een brood. Als hij vrijkomt, wil hij zijn leven beteren, maar het verleden blijft hem achtervolgen. Hathaway zou de rol van Fantine spelen, een zieke fabrieksarbeider die wordt geholpen door Valjean.

Persiflage

De 28-jarige Hathaway presenteerde dit jaar samen met acteur James Franco de Oscaruitreiking. Zij zong toen een persiflage op On My Own uit Les Misérables, naar eigen zeggen omdat Jackman had geweigerd een duet met haar te zingen.

Naast Hathaway worden ook Hayden Panettiere, Harry Potter-actrice Emma Watson, Geoffrey Rush en Helena Bonham Carter genoemd voor rollen in de musical. Hathaway heeft nog stevige concurrentie te duchten, want voor de rol van Fantine gonzen ook de namen van Amy Adams en Rebecca Hall.