AMSTERDAM - Josh Brolin gaat de hoofdrol spelen in Oldboy van regisseur Spike Lee.

Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline. Het verhaal gaat over een man die, op de verjaardag van zijn dochter, wordt ontvoerd en vijftien jaar gevangen wordt gehouden.

Als hij vrijkomt, wil hij wraak, maar hij ontdekt dat het allemaal onderdeel is van een groter plan.

De keiharde actiefilm is een remake van het Koreaanse origineel Oldeuboi van Chan-wook Park uit 2003. Steven Spielberg was eerst van plan de film te regisseren, nadat hij in 2008 de rechten kocht. Hij wilde Will Smith in de hoofdrol.

Opnames

De 53-jarige Brolin heeft het de komende tijd druk. Hij is net klaar met de opnames van Men in Black III, waarin hij een jonge versie van Tommy Lee Jones' Agent K speelt, en staat op het punt te beginnen aan de opnames van het misdaaddrama The Gangster Squad.

Het lijkt erop dat hij in het voorjaar met de opnames van Oldboy start, aangezien hij in juni Labor Day met Kate Winslet gaat opnemen.

Slechterik

Christian Bale zou zijn gevraagd voor de rol van de slechterik in Oldboy. Hij heeft nog geen projecten aangenomen voor na zijn nieuwste en waarschijnlijk laatste Batman-film The Dark Knight Rises. Naast Lee staan grote regisseurs als Clint Eastwood, Michael Mann en Darren Aronofsky voor hem in de rij.

Oldboy moet volgend jaar in de bioscopen verschijnen.