AMSTERDAM - William Monahan, die in 2007 de Oscar voor beste filmscript voor The Departed heeft gewonnen, gaat aan de slag met het script van Sin City 2.

Het vervolg op de stripverfilming uit 2005 stond al een tijdje in de pijpleiding en kan met het aantrekken van Monahan nu officieel doorgang krijgen, zo laat filmblad The Hollywood Reporter weten.

Regisseur Robert Rodriguez gaf in juli al aan dat de financiering rond is en de opnames zo snel mogelijk konden beginnen zodra er een script is.

Of acteurs uit het origineel opnieuw van de partij zijn, zoals Micky Rourke en Jessica Alba, is nog niet duidelijk. Maar Rodriguez gaat er wel vanuit, aangezien de karakters die de eerste film hebben overleefd terugkeren in het vervolg.

"Omdat de film grotendeels opgenomen wordt voor een groen scherm, moet het voor de acteurs niet zo’n probleem zijn om er tijd voor vrij te maken in hun agenda’s," aldus de regisseur.

Grote klus

Voor Monoham is het de zoveelste grote klus na zijn Oscar. Zo is hij verantwoordelijk voor het script van de science fiction-film Oblivion met Tom Cruise en gaat hij werken aan Martin Scorsese’s remake van The Gambler.