AMSTERDAM - James Toback is boos op Martin Scorsese.

De New Yorkse regisseur gaat Tobacks autobiografische scenario The Gambler opnieuw verfilmen met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol, maar heeft de scenarist daarover niet ingelicht.

Toback stuurde een woedende mail naar de Amerikaanse filmsite Deadline.

'Onbeschoft'

"Ik zou me vereerd moeten voelen, maar in werkelijkheid voelde ik alleen ongeloof omdat ik over de plannen moest horen via internet." Deadline maakte zaterdag bekend dat Scorsese met DiCaprio werkt aan een remake van de filmklassieker uit 1974 van regisseur Karel Reisz.

Toback vindt het 'onbeschoft en respectloos' dat Scorsese en DiCaprio hem niet hebben ingelicht over hun plannen, omdat hij meerdere keren heeft samengewerkt met een aantal betrokkenen en omdat zijn scenario autobiografisch is. Volgens de schrijver worden er geen regels overtreden omdat de filmrechten van filmstudio Paramount zijn.

Gokverslaving

The Gambler gaat over een professor met een gokverslaving die diep in de schulden raakt. In de film uit 1974 speelt James Caan de hoofdrol.

Het scenario van de remake van Scorsese wordt onder handen genomen door William Monahan, die met Scorsese en DiCaprio werkte aan de misdaadthriller The Departed. Wanneer The Gambler in productie gaat, is onbekend.