AMSTERDAM - De twee vrouwelijke hoofdrollen in de sciencefictionfilm Horizons met Tom Cruise is populair. Onder anderen Olivia Wilde, Brit Marling en de Millennium-actrice Noomi Rapace willen de rollen spelen, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Dit weekend gaan de actrices auditie doen voor de twee filmrollen. Ook de Oekraïense bondgirl Olga Kurylenko en Jessica Chastain, bekend van The Tree of Life, zijn in de race.

In de sciencefictionfilm, die eerst Oblivion zou gaan heten, speelt Tom Cruise de rol van Jack, een man die letterlijk in de wolken boven de wereld leeft.

Hij repareert het defensiemechanisme dat de aarde moet beschermen tegen buitenaardse wezens die de mensheid willen uitroeien. Naast de hoofdrol van Cruise zijn er twee grote vrouwenrollen: Victoria, Jacks rechterhand, en Julia, zijn verloofde op aarde.

Joseph Kosinski regisseert de film. Hij maakte vorig jaar zijn regiedebuut met TRON: Legacy, waarin ook Olivia Wilde te zien was. Horizons moet op 19 juli 2013 in de Amerikaanse bioscopen gaan draaien.