AMSTERDAM - Oscarwinnaar Christian Bale heeft de filmprojecten voor het oprapen. De acteur wil pas na de opnamen van The Dark Knight Rises beslissen wat hij na het Batman-avontuur wil doen.

Hij heeft rollen aangeboden gekregen in films van Clint Eastwood, Michael Mann, Spike Lee en Black Swan-regisseur Darren Aronofsky, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Eastwood wil Bale naast zangeres Beyoncé in de musical A Star Is Born. Mann werkt aan Gold, een filmproject over goudzoekers. De regisseur werkte met Bale aan Public Enemies en heeft de acteur nu op het oog voor een van de hoofdrollen in Gold.

Spike Lee werkt aan een remake van de Koreaanse thriller Oldboy, waarin de 37-jarige acteur de rol van slechterik krijgt aangeboden en Aronofksy wil Bale voor in zijn bijbelse epos Noah. Tot slot wil regisseur Scott Cooper, bekend van Crazy Heart met Jeff Bridges, Bale in zijn film Out of the Furnace.

Niets getekend

Ondanks het grote aanbod heeft Bale nog niets getekend. De acteur laat ook niets los over eventuele voorkeuren voor projecten.

Bale won dit jaar een Oscar voor zijn bijrol in de boksfilm The Fighter. De acteur werkt tot en met november aan de laatste Batman-film van de trilogie van Christopher Nolan. The Dark Knight Rises komt in de zomer van volgend jaar uit.