LONDEN - De Nederlandse acteur Robert de Hoog speelt voor het eerst een hoofdrol in een buitenlandse film.

Hij is binnenkort te zien in het drama Love Eternal van de Ierse regisseur Brendan Muldowney.

Dat heeft producent Rinkel Film donderdag gemeld. De film verhaalt over een 26-jarige jongen die zichzelf na het overlijden van zijn ouders tien jaar in huis heeft opgesloten. Na tien jaar ontmoet hij echter een jonge vrouw die zijn leven verandert. Zijn tegenspeelster is de jonge Schotse actrice Pollyana McIntosh.

Voor deze film werken het Nederlandse Rinkel Film en het Ierse Fastnet Films voor de derde keer samen na het succes van Nothing Personal en The Other Side of Sleep.

Gouden Kalf

De Hoog brak in 2008 door met zijn rol als joodse skinhead in de film Skin. Voor deze rol ontving hij een Gouden Kalf en een Emmy-nominatie.

De acteur is dit najaar te zien in de hoofdrol in de spektakelfilm Nova Zembla van regisseur Reinout Oerlemans. Hiervoor zijn de opnames onlangs afgerond.

Eerder speelde hij ook een bijrolletje in de Engelstalige film War Horse van regisseur Steven Spielberg en vertolkte hij de hoofdrol in de Engelstalige film Me & Mr Jones van de Nederlandse regisseur Paul Ruven. Die laatste komt echter niet uit in de Nederlandse bioscopen.

Love Eternal is vermoedelijk volgend jaar in de bioscopen te zien.