AMSTERDAM - Ben Affleck is net begonnen aan zijn politieke thriller Argo, maar heeft alweer een nieuw project op het oog.

Hij overweegt zich als acteur en regisseur te verbinden aan de thriller Line of Sight, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Line of Sight gaat over een groep elitecommando's die goederen moet vervoeren terwijl de wereld ten onder dreigt te gaan. Bijzonder aan de film is dat de camera het gezichtsveld toont van de hoofdpersoon, zoals in sommige schietspellen.

Gamemaker

Het scenario van de thriller is geschreven door de relatief onbekende F. Scott Frazier. Gamemaker Peter O'Brien, die het spel Halo: Reach voor de Xbox 360 maakte, heeft het bewerkt. Over de plot is nog maar weinig bekend.

De 39-jarige Affleck maakte in 2007 zijn regiedebuut met Gone Baby Gone. Vorig jaar kwam zijn thriller The Town uit, waarin hij ook een hoofdrol speelde. Ook in Argo is hij zelf te zien. Daarnaast spelen John Goodman en Alan Arkin en Breaking Bad-acteur Bryan Cranston mee.