AMSTERDAM - Reeve Carney gaat de rol van Jeff Buckley spelen in een nog titelloze biografische film over de singer-songwriter. Dat laten de producenten weten.

De 28-jarige Carney is vooral bekend van het romantische drama Snow Falling on Cedars en de Shakespeare-verfilming The Tempest.

Hij is momenteel te zien als Peter Parker/Spider-Man in de musical Spider-Man: Turn Off the Dark.

Grace

Jeff Buckley, zoon van singer-songwriter Tim Buckley, begint zijn leven als Scott Moorhead, naar zijn stiefvader. Na het ontmoeten van zijn biologische vader is hij zo onder de indruk van diens muziekkunsten dat hij de naam Jeff Buckley aanneemt. Hij begint als gitarist voor andere bandjes maar maakt midden jaren negentig naam tijdens een eerbetoon aan zijn overleden vader.

Na na de concerttoer van zijn tweede album Grace, in 1997, gaat de 30-jarige Buckley spontaan met kleren aan zwemmen in de Wolf River Marina in Tenessee. Hij komt terecht in een onderstroom en verdrinkt. Zijn lichaam wordt pas dagen later gevonden.

Regie

De film staat onder regie van Jake Scott, die eerder muziekdocumentaires maakte van onder meer U2, The Smashing Pumpkins, Cypress Hill en R.E.M. Hij is niet de enige die bezig is met een film over het leven van Jeff Buckley. Zo staan ook Greetings from Tim Buckley, van regisseur Dan Algrant, en Brendan Fletchers A Pure Drop: The Life of Tim Buckley op de planning.

Scott is echter de enige die rechten heeft op Buckleys muziek en zijn persoonlijke archieven. Ook heeft hij als enige de zegen van Buckleys moeder, Mary Guibert, die ook uitvoerend producent is van de film. De opnames gaan in november van start in New York en Memphis. Wanneer de film in première moet gaan, is nog onduidelijk.