AMSTERDAM - Dean Saunders maakt zijn acteerdebuut in de familiefilm Mijn Vader Is een Detective: De Competitie.

De zanger speelt in de derde film in de reeks een jurylid van de competitie waaraan Sam en zijn vrienden meedoen, laat distributeur A-Film maandag weten.

Mijn Vader Is een Detective: De Competitie speelt zich af tegen de achtergrond van een zangtalentenshow onder het motto: Hoe ver ga jij om te winnen? Saunders moet over de prestaties van de deelnemers oordelen.

De 30-jarige zanger won zelf dit jaar de tv-competitie Popstars. Maandag is zijn eerste filmdag en dat lijkt uitstekend te bevallen. "Echt leuk om te acteren! Hollywood, here I come" laat de zanger weten via Twitter.

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat ook zijn broer Ben Saunders zijn filmdebuut maakt in in de Nederlandse film Shouf shouf zombibi.

Ellen ten Damme

De familiefilm wordt net als de eerste twee delen geregisseerd door Wil Wissink en het scenario is weer afkomstig van Zebi Damen. Naast Cees Geel en Tjeerd Melchers spelen Ellen ten Damme en Beau van Erven Dorens ook weer rollen in de film.

Mijn Vader Is een Detective: De Wet van 3 draait momenteel nog in de bioscopen. Deel drie gaat vanaf 27 juni 2012 draaien.