AMSTERDAM - De weduwe van Patrick Swayze heeft geen enkel probleem met de onlangs aangekondigde remake van Dirty Dancing. 

Swayze, die in het origineel uit 1987 de hoofdrol speelde, stierf in september 2009 op 57-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

Ook Jennifer Grey, die in het origineel de andere hoofdrol voor haar rekening nam, is in haar nopjes met de remake. "Jennifer en ik hebben elkaar gesproken en ze steunt me volledig", vertelt regisseur Kenny Ortega aan het Amerikaanse blad Us Weekly.

"Ook Lisa Niemi en Eleanor Bernstein staan volledig achter de film", zegt de regisseur over Swayze's weduwe en de producent. Niemi was 34 jaar getrouwd met Swayze.

Enthousiast

Ortega zegt dat de gehele originele cast enthousiast is over de remake. "Ik ben ontzettend dankbaar voor hun reacties. Iedereen zei: go, Ken!" Welke acteurs in de nieuwe versie van Dirty Dancing spelen, is nog niet bekend. Bookmakers zetten hoog in op Justin Timberlake en Emma Stone.

De regisseur gaat echter niet in op alle speculaties. "Ik heb nog helemaal niets gelezen." Ortega stelt hoge eisen aan zijn hoofdrolspelers.

"Patrick en Jennifer deden het ontzettend goed en hadden veel chemie samen. Dat wil ik terugzien." Mogelijk krijgt Grey een kleine bijrol in de remake. "Als het in de film past, lijkt me dat geweldig."