AMSTERDAM - Michael Patrick King kan zich niets voorstellen bij een film over de jonge jaren van Carrie Bradshaw en haar vriendinnen.

De regisseur van de twee Sex and the City-films en producent van de serie zegt niets te zien in een prequel van het populaire tv-programma.

De geruchten over een film over Carries beginjaren in New York doen al een tijdje de ronde. Als hoofdrolspeler wordt Elizabeth Olsen genoemd en Blake Lively zou een jonge Samantha Jones vertolken.

Begeleid

In sommige berichten wordt de Gossip Girl-actrice getipt als jonge Carrie. "Ik werk aan geen enkele prequel van Sex and the City", laat King weten aan het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

"Mijn Carrie Bradshaw begon bij 33 en ik heb haar naar 43 jaar begeleid", aldus King die aan de wieg stond van de serie op basis van de boeken van Candace Bushnell. Hij ziet niets in een duik in het verleden van de modieuze schrijfster. "Ik wil niet eens weten wie haar ouders zijn, want voor mij bestond ze alleen in Manhattan."

Huwelijk

De tv-serie was van 1998 tot 2004 te zien op de Amerikaanse betaalzender HBO. In 2008 kwam de eerste speelfilm uit, waarin Carrie Bradshaw in het huwelijksbootje stapte en de tweede film uit 2010 ging over haar huwelijk met Big, de liefde van haar leven.

Hoofdrolspeelster Sarah Jessica Parker heeft aangegeven graag in een derde film te willen spelen. Ook de andere actrices zien dat wel zitten.