AMSTERDAM - Disney heeft een regisseur gevonden voor de verfilming van het sprookje Sneeuwwitje.

Filmtechnicus en producent Michael Gracey gaat met Order of the Seven zijn regiedebuut maken, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Het is de derde film over Sneeuwwitje die Hollywood in korte tijd voortbrengt.

De onbekende Gracey heeft gewerkt aan de visuele effecten van films en maakte reclamefilms zoals een Lipton Ice Tea-reclame met een strak dansende Hugh Jackman.

Actiefilm

Disney werkt sinds 2002 aan de film en heeft al een aantal regisseurs benaderd voor de film. De filmstudio wil een actiefilm maken waarin de nadruk ligt op de zeven dwergen. Die worden niet zo schattig als in de animatiefilm uit 1937, maar keiharde krijgers.

De actieversie van de film speelt zich af in het China van de negentiende eeuw. Het scenario is geschreven door Michael Arndt, onder meer bekend van Toy Story 3.

Charlize Theron

De filmstudio's Universal en Relativity vechten elkaar al de tent uit met hun versies van het klassieke sprookje. De twee films komen kort na elkaar uit. In de duistere film van Universal wordt Sneeuwwitje gespeeld door Kristen Stewart en de boze stiefmoeder door Charlize Theron.

Relativity maakt een komische avonturenfilm van het sprookje en heeft Lily Collins in de titelrol en Julia Roberts als kwade stiefmoeder.

De twee films komen eerder uit dan de Disney-film. Snow White and the Huntsman van Universal staat gepland voor 1 juni en het nog titelloze project van Relativity moet op 16 maart in première gaan. Order of the Seven zal veel later te zien zijn. De film gaat volgend jaar pas in productie.