AMSTERDAM - Henry Cavill volgt een strikt dieet om in zijn blauwe Superman-pakje te kunnen passen. De Britse acteur speelt de superheld in de aankomende film Man of Steel van Zack Snyder en doet flink zijn best in vorm te komen.

Cavill eet vijfduizend calorieën per dag en sport zich suf. "Ik train tweeënhalf uur per dag, ga over mijn grenzen met mijn lichaam."

De acteur kweekt veel spiermassa en begint naar eigen zeggen steeds meer op Superman te lijken. Hij heeft het Superman-pak al gepast. "Het is extreem cool."

Toen hij in het pak werd gehesen, moest hij erg wennen. "Ik kon niet echt stoer doen in het pak en moest de hele tijd lachen," zegt hij in een interview met de Brits filmsite Total Film.

superman: man of steel
Donderdag lekte de eerste foto uit van Cavill in zijn acteurskostuum

De 28-jarige acteur is trots dat hij als Brit een Amerikaanse superheld speelt. "Het betekent dat ik ergens iets goed doe."

Cavill was in de race om de Britse held James Bond te spelen, maar die rol ging toen naar Daniel Craig. Hij zou de rol graag ooit nog spelen. "Als ze me benaderen, ga ik het zeker doen."

Sterrencast

Naast Cavill zijn in Man of Steel tal van Hollywood-acteurs te zien. Amy Adams speelt zijn geliefde Lois Lane, Kevin Costner en Diane Lane spelen zijn pleegouders.

Russell Crowe is in onderhandeling om zijn vader te spelen en Laurence Fishburne speelt de baas van Clark Kent, Supermans alter ego.

De film moet op 14 juni 2013 in de Amerikaanse bioscopen draaien.