NEW YORK - De Amerikaanse acteur James Franco (33) besteedt meer tijd aan zijn sociale leven dan hij vroeger deed.

Dit vertelt Franco, die vanaf 18 augustus de hoofdrol speelt in The Rise of the Planet of the Apes, in New York tegenover NU.nl.

''Vroeger ging ik zo op in mijn carrière dat mijn vrienden mij niet eens meer uitnodigden voor feestjes of om mee uit te gaan. Ik had altijd het gevoel dat ik nog te veel te doen had.''

Franco vindt dat zijn gedrag van vroeger wel wat lijkt op dat van zijn personage, Will Rodman, in The Rise of the Planet of the Apes.

Bekijk de trailer

In de film, een hedendaagse versie van de Planet of the Apes-mythologie, speelt Franco een wetenschapper die op zoek is naar een manier om Alzheimer tegen te gaan. Zijn vader, gespeeld door John Lithgow, lijdt aan de ziekte en Will probeert hem hiervan af te helpen.

“Will is heel gedreven en spendeert merendeel van zijn tijd aan zijn werk, hij heeft geen sociaal leven. Het is een beetje een koud en geïsoleerd persoon”, zegt Franco, die eerder dit jaar hoge ogen gooide met zijn hoofdrol in 127 Hours.

“Toen ik jonger was stak ik al mijn tijd in acteren, in oefenen en het lezen van scripts. Totdat ik op een gegeven ogenblik dacht: ‘Dit maakt me gek’. Ik realiseerde me dat het gezond is af en toe met anderen te relaxen en vrienden te hebben.”

Druk

Ondanks dat Franco naast acteren momenteel ook schrijft, muziek maakt, films produceert, kunstenaar is én deze maand les geeft tijdens de zomerschool van het kunstinstituut MoMa PS1 in New York, houdt hij naar eigen zeggen tegenwoordig dus toch tijd over voor zijn vrienden.

The Rise of the Planet of the Apes draait vanaf 18 augustus in de Nederlandse bioscopen.

James Franco