AMSTERDAM - Helen Mirren is gewoon te zien in de tv-film over muziekproducent Phil Spector.  

De club Friends of Lana Clarkson roept de actrice op te bedanken voor de hoofdrol, maar dat advies slaat Mirren in de wind.

"Ze is niet van plan de rol neer te leggen", laat een woordvoerder weten aan de Britse entertainmentwebsite Contactmusic.

De Friends of Lana Clarkson zijn bang dat Spector in de film te sympathiek wordt neergezet. De muziekproducent zit momenteel een gevangenisstraf van negentien jaar uit in verband met de dood van actrice Clarkson.

Haar levenloze lichaam werd in 2003 gevonden in Spectors woning. De muziekproducent is schuldig bevonden aan doodslag, maar heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn.

Al Pacino

De nog titelloze tv-film focust op de relatie die Spector, gespeeld door Al Pacino, had met zijn advocaten. Mirren speelt advocate Linda Kenney, een van de andere advocaten wordt gespeeld door Jeffrey Tambor, bekend van The Hangover.

Zangeres en actrice Bettle Midler zou aanvankelijk de rol van Kenney op zich nemen, maar zij moest zich eerder deze maand terugtrekken wegens een hernia. De opnamen voor het tv-drama, dat volgend jaar te zien moet zijn bij de Amerikaanse betaalzender HBO, zijn in volle gang.