AMSTERDAM - Joe Pesci heeft een rechtszaak aangespannen tegen Fiore Films, het productiebedrijf achter de film over de Amerikaanse maffiafamilie Gotti.

De opnamen van de rolprent gaan begin volgend jaar van start, met Pesci in een bijrol.

De acteur beweert dat Fiore Films hem echter uit het niets een kleinere rol en minder salaris heeft aangeboden en stapte naar de rechter.

De 68-jarige Pesci stelt dat hem drie miljoen dollar was beloofd om de rol van een jeugdvriend van maffiabaas John Gotti te vertolken. Nadat hij akkoord ging met het voorstel, zou Fiore Films zijn naam hebben gebruikt voor promotie van de film en om investeerders aan te trekken.

Volgens Pesci is het bedrijf onlangs teruggekomen op het aanbod en biedt hem nu 'slechts' een miljoen dollar, voor een kleinere rol.

Rechtszaak

De acteur heeft woensdag een rechtszaak aangespannen tegen Fiore Films. Hij geeft toe dat er nooit een contract is getekend, maar stelt dat het aankondigen van zijn verbondenheid met het project staat voor een overeenkomst.

Pesci verdenkt het bedrijf ervan zijn naam slechts te hebben gebruikt om het project van de grond te krijgen. Wat de acteur precies eist is niet duidelijk.

Teruggetrokken

Fiore Films ontkent de beschuldigingen. Volgens het bedrijf zou Pesci zich al maanden geleden hebben teruggetrokken uit het project, toen de oorspronkelijke regisseur besloot op te stappen.

Fiore Films overweegt op zijn beurt een rechtszaak aan te spannen tegen Pesci.