AMSTERDAM - Neil Burger is in gesprek om het waar gebeurde verhaal van de jonge criminelen Bonnie Parker en Clyde Barrow te verfilmen.

De film moet minder romantisch worden dan de misdaadklassieker uit 1967 met Warren Beatty en Faye Dunaway, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

De film gaat over het beruchte koppel dat in de jaren dertig moordend en rovend door Amerika trok. Burger is bekend van de drugsthriller Limitless.

Hij werkt momenteel aan de verfilming van Uncharted, een actiegame voor de Playstation 3.

Boek

Het misdaaddrama is gebaseerd op het boek Go Down Together: The True, Untold Story of Bonnie and Clyde van Jeff Guinn uit 2009. Het boek verschilt op een aantal punten met de film uit 1967. Zo zou Bonnie voordat ze Clyde ontmoette door het leven zijn gegaan als prostituee.

Clyde zou in de gevangenis herhaaldelijk zijn verkracht door zijn celgenoot, die hij later vermoordde.

Hilary Duff

Sheldon Turner schrijft het scenario van de film. Hij kreeg dit jaar een Oscarnominatie voor het scenario van Up in the Air met George Clooney.

De film staat voor zover bekend los van The Story of Bonnie and Clyde met Hilary Duff en Kevin Zegers in de hoofdrollen, die gepland staat voor 2012. Wanneer de film van Burger in productie gaat, is onbekend.