AMSTERDAM - Ridley Scott, de Amerikaanse regisseur die eerder onder andere Gladiator en Blade Runner maakte, vertelde dit weekend op Comic-Con, een van 's werelds grootste comic-evenementen, nooit meer zonder 3D te werken.

Op de comicbeurs liet Scott beelden zien van zijn nieuwste 3D-filmproject Prometheus. Via een satellietverbinding sprak de regisseur vanuit IJsland de menigte in Amerika toe, meldt Slashfilm.

Hij liet aan de Comic-Con-bezoekers weten dat zij van hem geen tradionele 2D-films meer hoeven te verwachten. Scott is er tijdens het maken van Prometheus achter gekomen dat 3D iets toevoegt aan elk onderdeel van een film. ''Zelfs de kleinste dialoog krijgt een extra dimensie met 3D-techniek. Ik ben weg van het hele proces dat daaraan ten grondslag ligt.''

Om daar aan toe te voegen: ''Ik wil dat jullie je helemaal de pleuris schrikken.''

Scenarioschrijver Damon Lindelof voegt daaraan toe: ''Scott is een ware kunstenaar. Ik was nog nooit op een 3D-set geweest. Als je de set opkomt van zijn nieuwe film met een 3D-bril op zie je via vijf gigantische schermen wat er gebeurt. Als filmmaker moet je jezelf de vraag stellen: waarom zou dit project in 3D moeten worden gemaakt? Als je Prometheus straks ziet weet je waarom. Het wordt een bijzondere ervaring.''

Spielberg

Scott kent een lange carrière in de filmbranche, die naast vele hoogtepunten ook dieptepunten kende, zoals de flop G. I. Jane in 1996. Steven Spielberg, groot fan van Scott, trok de carrière van de Britse filmmaker daarna uit het slop door hem te betrekken bij Gladiator. De film met Russell Crowe werd een enorm succes aan het begin van deze eeuw.